ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Страните от Балканите ще си помагат при превенцията и контрола на COVID-19

заместник-министърът на здравеопазването д-р Петър Грибнев по време на Първата световна конференция

Сътрудничеството и взаимопомощта между страните от Балканския регион по отношение превенцията и контрола на COVID-19 трябва да продължат. Това е подчертал заместник-министърът на здравеопазването д-р Петър Грибнев по време на Първата световна конференция, посветена на здравните предизвикателства в борбата срещу пандемията от COVID-19. Във форума участваха министър-председателят и министърът на здравеопазването на Сърбия, представители на здравните министерства на Северна Македония, Албания, Словакия и други, както и представители на Световната здравна организация.

По време на дискусията са обсъдени както предприетите мерки от страна на балканските държави по време на COVID-19 вълните в периода 2020-2022 г., така и очакванията за развитието на пандемията. Заместник-министър Грибнев е запознал участниците в срещата с начина, по който България се справи с поредицата от епидемични вълни на коронавируса – от началото на пандемията до настоящия момент. Делегатите са се обединили около виждането, че правилното залагане и планиране на бъдещите действия е гарант за спасяване на човешки животи.

В рамките на форума заместник-министър Петър Грибнев участва и в дискусионни сесии, свързани с протичането на пост-COVID състоянията, засягането на органите на гастроинтестиналния тракт от коронавирусната инфекция, хирургични усложнения и резултати при лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст