Радев назначи Христо Алексиев за свой секретар по икономика

Христо Алексиев - служебен министър на транспорта - Стефан Янев-1

С указ от днес (30 март) президентът Румен Радев назначи Христо Алексиев за свой секретар по икономика.

Христо Алексиев е магистър по икономика от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Притежава редица допълнителни квалификации и сертификати от Импириъл Колидж Лондон, Бизнес училището на Оксфордския университет и други международни образователни институции. 

През годините е заемал позиции като икономически експерт и консултант по проекта за изграждане на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на съвета на директорите на Зона за обществен достъп в "Пристанище Бургас", председател на съвета на директорите на "Пристанище Бургас" ЕАД и председател на управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Бил е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев през януари 2017 г. От септември до декември 2021 г. отново е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство, назначено от държавния глава. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST