ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кремъл отрича съветниците на Путин да се боят от него

песков

Твърденията на представители на САЩ, че съветниците на Владимир Путин се боят да му казват неприятни истини за военната операция в Украйна показва колко малко разбират те руския президент и начина на работа в Кремъл. Това заяви днес пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от световните агенции.

"За наше съжаление, и това даже предизвиква нашето безпокойство, излиза, че нито Държавният департамент, нито Пентагонът разполагат с реална информация за това какво става в Кремъл. Те просто не разбират какво става в Кремъл, те не разбират президента Путин, те не разбират механизма за вземане на решения и не разбират стила на нашата работа", констатира той. По думите му такова неразбиране води до погрешни и прибързани решения, които имат "много лоши последствия".

Белият дом и представители на ЕС казаха вчера, че според тях Путин е заблуждаван от съветниците си, които се опасяват да му казват колко зле върви войната в Украйна и колко тежко се отразяват санкции на Запада върху руската икономика. Няколко западни разузнавателни агенции съобщават, че Путин получава невярна информация за действията на руската армия в Украйна. Директорът на британското разузнаване Джереми Флеминг обяви, че обкръжението на Путин се страхува да му казва истината, говорителят на Пентагона Джон Кърби каза, че би било обезпокоително, ако президентът на Русия е зле информиран или въобще не е информиран, а директорът по комуникации към Белия дом Кейт Бедингфийлд заяви, че липсата на точна информация е довела до "постоянно напрежение между Путин и неговото военно ръководство".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст