ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спецпрокуратурата извършва действия в ДАНС

Специализирана прокуратура

Специализираната прокуратура провежда акция в Държавната агенция "Национална сигурност". 

Според информация на БНР, работи се по разследване срещу служители на Агенцията, за които има съмнение, че извършват шпионаж в полза на Русия. Засега официална информация от спецобвинението няма. 

Това е поредната акция на държавното обвинение, свързана с шпионаж в полза на Руската федерация. След предишни акции се стигна до отзоваването на няколко руски дипломати.

Специализираната прокуратура и ДАНС ще дадат в петък съвместна пресконференция за продържаващата и акция 

Според президента Румен Радев в ДАНС работят активно, за да не допускат шпионски дейности. 

 "Държавна агенция "Национална сигурност" има здрава имунна система и аз мисля, че там работят активно, така че да не допускат никакъв пробив в Агенцията по отношение на шпионски дейности", посочи той.

Това е поредната акция на държавното обвинение, свързана с шпионаж в полза на Русия. След предишни подобни акции се стигна до обявяване за персона нон грата на няколко руски дипломати.

Премиерът Кирил Петков коментира информацията, че специализираната прокуратура е искала справка от НСО за български и чужди граждани, които са имали достъп до МС през последните месеци. "Това ще е поредното безобразие". Така премиерът Кирил Петков коментира изнесеното в медиите по-рано днес твърдение. 

"Аз не съм информиран затова, но и ако това се окаже вярно, просто ще е пълно безобразие. Знаете, че в момента Министерски съвет е контактна точка за Европейската прокуратура. Ако се опитват да видят кой влиза и излиза от Министерски съвет, за да видят кои са хората, които дават сигнали, това ще е просто поредният саботаж. Сега ще разпоредя, за да разбера дали е така. В смисъл трябва да се види много внимателно дали се опитват да контролират хората, които искат да дават сигнали към нас, защото знаят вече, че за разлика от досега каквото се е случвало, сигналите, които идват в Министерски съвет, директно отиват при госпожа Кьовеши, когато са свързани с еврофондовете", каза Петков.

Говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев заяви за БНР, че не е искана такава информация нито от НСО, нито от администрацията на Министерски съвет. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст