ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До имота на Бареков в Драгалевци изграждат комплекс от 4 редови къщи

имот бареков

Пролетите, летата и есените на 2022 -2023 г. г. ще донесат само душевни страдания на бившия журналист, екс-политик и бивш евродепутат Николай Бареков. Точно до източната ограда на неговия имот, разположен на култовата улица "Лешникова гора" в Драгалевци, започва изграждането на модерен комплекс от 4 редови  къщи с вътрешни дворчета. Този прокт трябваше да се осъществи  още преди 3-4 години, но някой с много връзки го блокира и едва сега работата по него започва.

Но това е само началото. В ливадата вече е дадена линия за строителството –  с канап и колчета, както и с пътека варовов  разтвор, а оградата заобикаляща ливадата е накичена с рекламни материали, обясняващи на преминаващите хора от квартала, какъв райски проект ще се реализира точно тук. Планове, фирми на проектанти и строители, както и на инвеститорите. От време на време спират и мерцедеси и БМВ-та от София, чиито стопани оглеждат квартала и мястото на бъдещата резиденция, а понякога се опитват и да заговорят с въпроси преминаващите към и от квартала. Остава им само да намерят и парите, нужни за придобиване на тези така жадувани имоти, защото цените ще са над половин милион евро за имот както твърдят кварталните клюки.

Но да се върнем към страданията Барекови. А те ще са най-вече визуални. Истината е, че дори високият му дувар няма да го спаси от любопитните погледи на майстори и техници, надничащи поне две-три години в двора на неговата резиденция и то отгоре. Така интимността, с която високата зидана ограда даряваше досега екс-политика, ще изчезне и Бареков ще се лиши завинаги от удоволствието да наслаждава на басейна си, разположен сред ливадата. А бъдещето ще е още по-мрачно, защото от своите прозорци, жителите на редовите къщи ще виждат всичко каквото става в двора на Бареков. А подобна липса на уединяване е направо прискърбна. И ще вдигат достатъчно шум за да изкарат всеки извън нервите му. И ще паркират техните коли и колите на гостите си право на улицата, точно пред входа на Бареков.

Днес малцина си дават сметка, че по  времето на социализма, когато този район бе рядко застроена вилна зона, сред ливадата, където сега ще се градят редовите къщи, имаше магазинче за най-нужни хранителни стоки и кафененце едновременно, което събираше след обед и привечер едно почти постоянно присъствие. Особено в събота и в неделя. А човек можеше да мине и да си купи цигари и кибрит без да крачи километър и нещо до центъра на Драгалевци, което не беше съвсем спокойно преживяване, защото покрай квартала на Политбюро на улица "Лешникова гора" – с караулки на УБО пред всяка врата, се минаваше с много ускорен ход.

Та така се променят нещата в полите на Витоша сини. Едиственото което остава е стремежът към тишина, чист въздух и добри съседи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст