ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Движението ще бъде затруднено заради три големи протеста

протест на превозвачите

Днес (18 май) ще се проведе национален протест на превозвачите. От транспортния бранш настояват да бъде отменено разширяването на толсистемата и намаляване акциза на горивата. Премиерът Кирил Петков разговаря повече от три часа с представители от транспортния бранш. Бе обявено, че диалогът е възстановен, но протестът остава. Началото му е обявени за 8.30 часа. Протестите ще се проведат в София и в големите градове в страната, а шествия ще има и на граничните пунктове.

И работниците от градския транспорт в София декларираха, че ще се присъединят към протеста. Те са организирали автошествие и блокада на ключови кръстовища в София . Причина за недоволството им е опасността да останат без заплати заради влошеното финансово положение на четирите транспортни дружества към Столичната община. От 8 до 9.30 ч служителите на градския транспорт ще блокират кръстовищата на Лъвов мост, Сточна гара и Петте кьошета.

След блокадата на кръстовища, трите лъча протестиращи ще се отправят на шествие до Министерството на финансите. Ще бъдат затворени ключови булеварди в центъра на София.

След Министерството на финансите служителите на градския транспорт ще се отправят към Министерския съвет.

На протест излизат и шофьори на таксита. Те се събират около 9:00 часа на Южната дъга на Околовръстното шосе. В 10:00 часа ще се отправят на автошествие към центъра на града. Ще блокират за по 10 минути кръстовища около Центъра по хигиена и Националния дворец на културата. Те искат мерки за намаляване на цените на горивата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст