ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Награди очакват двама младши инспектори от Плевен

полицаи герои

По време на изпълнение на служебните си задължения младши инспекторите Петьо Кацарски и Емил Радулов спасиха 12-годишно момче. Двамата се отзовават на сигнал, постъпил около 20 часа от тел. 112, за паднало дете от покрив от затворена сграда в плевенския квартал „Дружба".

При пристигане на място полицаите от автопатрулния екип виждат през прозореца пострадалото момченце. Без да губи време, младши инспектор Петьо Кацарски чупи стъклото на заключената входна врата, изнася го на ръце на улицата и предава детето на медиците от Спешна помощ, отзовали се на сигнала .След хирургична операция здравословното състояние на момчето е стабилно и животът му е извън опасност. По време на спасителната акция полицаят е порязал лявата си ръка. След преглед станало ясно, че е получил дълбока порезна рана със скъсани сухожилия, което наложило спешна оперативна интервенция.

Комисар Валентин Георгиев – началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Плевен, обяви, че двамата младши инспектори – служители на Първо РУ, ще бъдат наградени с „писмена похвала“ за проявен кураж, самоотверженост и доблестна постъпка. Предложението е внесено от началника на районното управление до директора на ОДМВР – Плевен.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст