ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НС избра Пролет Велкова и Симона Велева за членове на СЕМ

Парламент

Депутатите избраха Пролет Велкова и Симона Велева-Стойнова за членове Съвета за електронни медии от парламентарната квота. ДПС не участва в гласуванията. Велкова, която е предложена от парламентарната група  на "Демократична България", получи 99 гласа "за", 30 – "против", а 52-ма депутати се въздържаха. Симона Велева-Стойнова , предложена от ПГ на "Продължаваме Промяната", беше подкрепена от 121 депутати, 11 бяха "против" и един се въздържа.

Третият претендент – Тодор Беленски, номиниран от ПГ на "Възраждане", не получи необходимите гласове. Той събра 19 гласа "за", 40 – "против", 71 "въздържали се". В обяснение на отрицателен вот председателят на комисията по културата и медиите Тошко Йорданов и председател на ПГ на ИТН посочи, че е гласувал против Беленски, защото няма необходимия опит за тази длъжност, но има по-добър "морален компас" от Пролет Велкова. А за Велкова коментира, че е избрана с помощта на ДПС. "Дългата ръка на ДПС погали по рамото "Демократична България", каза той. Ще се нагледате на забранителен режим с подобен тип хора, на "cancel култура", предупреди Йорданов.

Според "Възраждане" Пролет Велкова не заслужава доверието на разумната част на българското общество. Тези, които познават Пролет Велкова, знаят, че твърденията за "cancel култура" и за репресивност граничат с клевета, отговори му председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст