ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отложиха делото за екстрадицията на Елена Удря

Елена Удря

Софийският апелативен съд отложи за 18 май делото за екстрадиция на бившата министърка Елена Удря, която трябва да изтърпи наложеното й наказание от 6 години лишаване от свобода в родината ѝ. Причината – инцидент и физическа травма, която е претърпяла адвокат Анева, която е един от защитниците на Удря. В съда бе предоставен медицински документ за травмата.

Другият защитник на Елена Удря – адвокат Христо Ботев обясни, че адвокат Анева разполага с документи, предоставени от румънската страна, които са относими към делото и настоя за отсрочка, за да бъдат предоставени на българския съд. За същото настоя и самата осъдена, която бе доведена в съдебната зала. Апелативните магистрати определиха следваща дата за делото и предупредиха, че повече отлагания не може да има, тъй като процесите за екстрадиция изискват бързина, съобщиха от САС.

През април окръжния съд в Благоевград постанови Удря да бъде върната в родината й, но адвокатите обжалваха решението. 48-годишната жена е обявена за международно издирване с цел арест и екстрадиция от румънските власти за изпълнение на влязла в сила присъда 6 години лишаване от свобода за получен подкуп.

Тя беше задържана на ГКПП "Кулата", на 7 април при опит да напусне България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст