ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Премиерът с график за отпускането на 50% от парите на строителите

Кирил Петков

В началото на редовното заседание на Министерския съвет (на 13 април) премиерът Кирил Петков сподели надеждите си как ще се удовлетворят исканията на протестиращите строителни и транспортни фирми.

"Днес се надявам решението за моменталното плащане на над 600-те млн. лева към строителните фирми да мине през правна комисия. Утре се надявам решението да мине през зала и средствата да бъдат готови за отпускане, така че ремонтните фирми да могат веднага да започнат работа."

Премиерът обаче уточни, че това са 50% от парите, които се дължат на фирмите. Останалите 50% той се надява заедно с Министерството на регионалното развитие да минат през експертна комисия, с цел да бъде оценено дали тези средства са похарчени правомерно. След тази оценка ще има отново санкция на парламента дали и останалите 50% от средствата ще бъдат отпуснати.

След това Кирил Петков открои три акцента по време на правителственото заседание – приемане на предложение на министъра на транспорта за подкрепа за българските въздушни превозвачи с безвъзмездна помощ до 60 млн. лева; одобряване на проект за споразумение между България и Румъния за възобновяване на фериботната линия Русе – Гюргево; отпускане на 32 млн. лева на Държавен фонд "Земеделие" за подпомагане на земеделските стопани, животновъди и производители на плодове и зеленчуци.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст