ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Превозвачите: На 18 май спираме автобусния транспорт

Магдалена Милтенова

Заради проваления диалог с правителството автобусните превозвачи излизат отново на протест. "На 18 май сме обявили спиране на целия автобусен транспорт в страната и блокиране на абсолютно всички транспортни връзки. Това не може да продължава, администрацията да се подиграва с нас. Това обяви пред bTV Магдалена Милтенова, председател Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Конфедерацията и други браншови организации на превозвачите напуснаха среща с премиера Кирил Петков и министри, обидени от думи на министър-председателя. По-късно изтече и запис от срещата, от който стана ясно какви реплики са си разменили двете страни. От кабинета коментираха, че изтичането на записа доказва, че превозвачите са търсили провокация.

"В крайна сметка излезе една истина, ние не сме били на тайна среща, няма нищо тайно и нищо лично", каза Милтенова. Тя отново посочи, че записът бил направен и предоставен от хора от Министерския съвет. И напомни какви са исканията на превозвачите: намаляване на цената на горивата посредством премахването на биодобавката и намаляване на акциза; изплащане на обещаните субсидии на превозвачите и обхватът на тол системата да не се разширява.

"Искаме компетентен министър. Искаме министър, който милее за автобусния бранш, не министър, който напада автобусния бранш. Не е министър, който напада превозвачите, които осигуряват 20% от брутния вътрешен продукт", допълни председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст