ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Путин може да “посегне” към ядрените или химическите оръжия

Зеленски

"Тъй като Путин не цени живота на хората в Украйна, руският президент може да "посегне" към ядрените или химическите оръжия. Всички страни по света трябва да бъдат подготвени за подобна възможност."

Това предупреди днес, 16 април, президентът на Украйна Володимир Зеленски в интервю за американската телевизия Си Ен Ен.

В четвъртък, 14 април, директорът на ЦРУ Бил Бърнс обяви, че неговото управление следи много внимателно подобна възможност, но все още не са засекли данни, че Русия готви за подобна стъпка.

Зеленски използва възможността да говори пред Си Ен Ен, за да поиска отново оръжия. По думите му, колкото повече оръжия получи Украйна, толкова по-силна ще е и по-скоро ще има мир. По негова информация загиналите до момента във войната украински военни са между 2500 и 3000 души, а жертвите от руска страна – са около 20 000 души.

В същото време Москва отчита, че 1351 руски военни са загубили живота си във военната операция.

Освен това Русия е предупредила Съединените щати и страни членки на Северноатлантическия пакт, че ако Вашингтон и НАТО продължават да въоръжават Украйна, последствията ще бъдат непредвидими.

"Спрете безотговорната милитаризация на Украйна" – обърнали се от руска страна с призив към представители на Съединените щати.

Едновременно с това днес, 16 април, стана ясно, че британският премиер Борис Джонсън е със забрана да влиза на територията на Русия. Такава забрана е наложена и на други високопоспавени британски политици, сред които вицепремиерът Доминик Рааб и министрите на външните работи и на отбраната. Мярката е в отговор на наложените от Лондон санкции на Русия, за които от външното министерство на Москва смятат, че са безпрецедентно враждебни.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст