ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отменена е заповедта за назначаване на Демерджиев за зам.-министър

Иван Демерджиев мин. на правосъдието

Министър-председателят Кирил Петков издаде заповед, с която отменя заповедта за назначаване на Иван Демерджиев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи.

Преди дни бившият служебен правосъден министър Иван Демерджиев, за когото на 22 март правителството обяви, че е назначен за зам.-вътрешен министър, отказа поста. Демерджиев заяви това в позиция до медиите. Той посочва, че назначението му е било съобщено , без той да е дал окончателното си съгласие. Бившият служебен министър казва, че действително е водил разговори с изпълнителната власт за поста, но в крайна сметка е решил да не заема длъжността.

"Днес твърдо вярвам, че позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в борбата с корупцията и за утвърждаване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Дълбоко уважавам министър Бойко Рашков и вярвам, че той прави всичко по силите си да се пребори чрез капацитета на МВР с порочните явления от последните години. Никога не съм бягал от отговорност, когато съм имал яснота какво се очаква от мен и при какви условия ми се предлага да постигна заложените цели. В случая не получих докрай яснота по тези въпроси, поради което и не съм поемал отговорност. Не вярвам, че предложената ми позиция в настоящата ситуация ще ми позволи да изпълня основното си желание – да помогна за реалната промяна в България", се отбелязваше в част от позицията му.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст