Европа трябва да има общи цели и механизми за постигането им

Вицепремиерът Василев на форума "Амброзети"

Заместник министър-председателят Асен Василев взе участие в престижния семинар "Амрозети" по покана на организаторите. Той представи българска визия за Европейския съюз в рамките на панел с бившия италиански министър председател Марио Монти и гуверньора на централната банка на Нидерландия Клаас Нот.

В своето изказване Василев акцентира върху необходимостта от промяна на институциите в такива, които ще позволят на хората да остават и да се реализират в собствената си страна и в Европа. Той подчерта, че има общи предизвикателства, които изискват силен и единен Европейски съюз. Този отговор трябва да отиде отвъд санкциите и да включва общи преговори за газови доставки и за земеделски продукти. За целта ЕС не трябва да се задоволява с управлението на кризи, но и да има споделени цели и механизми за постигането им, които да дават реални резултати в живота на европейските граждани. "Европа трябва да се осмели да има мечти и да изгражда граждани на Европа", каза вицепремиерът Василев.

Министър Василев е първият български участник на форум "Амброзети" – престижно международно събитие, на което всяка година държавни ръководители, министри, представители на европейските институции, бизнесмени и експерти от цял свят обсъждат актуални въпроси за развитието на икономиката и обществото като цяло.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST