ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР праща кея в Росенец на прокуратурата

Росенец

Има данни за престъпление за случая с кея в Росенец, който е нараснал близо 6 пъти през годините. Това е становището на МВР, които предават случая на прокуратурата. 

Проверката за парка, извършвана от „Икономическа полиция“, е приключила, информират от МВР. Мнението на разследващите, е че има данни за извършено престъпление по НК – внесени неверни обстоятелства или изявления в официален документ. Проверката е започнала през есента на 2021 г., по сигнал за извършени закононарушения при изграждането на кейова стена в лесопарк "Росенец". В него е посочено също, че на 2 септември 2016 г. първоначално е  заличено пристанището – имот с идеални части, а на 24 февруари 2020 г. е нанесено в кадастъра като пристанище с нова, по-голяма квадратура от 5 838 кв. м. 

След изискани документи от редица институции, включително и снимков материал, е установено, че към 2016 г. хидротехническото съоръжение е било с площ от 1 029 кв. м, а през 2020 г. на негово място е нанесен нов имот с площ от 5 838 кв. м, с начин на трайно ползване за пристанище с размери и подробно описание в констативен нотариален акт от 18 март 2020 г. При съпоставка на данните е изяснено, че този документ е съставен на база на изготвено експертно конструктивно становище-обследване и анализ на съществуващите строителни конструкции – брегоукрепителни конструкции и защитни съоръжения  и оборудване. На това основание на тях са очертавани границите и дължината на съоръжението. Това дава основание на разследващите да заключат, че в официален документ – констативен нотариален акт  от 18 март 2020 г., умишлено са нанесени неверни обстоятелства на база конструктивното становище, изготвено от 53-годишен инженер от Бургас.

МВР изпращат материалите на прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст