ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР праща кея в Росенец на прокуратурата

Росенец

Има данни за престъпление за случая с кея в Росенец, който е нараснал близо 6 пъти през годините. Това е становището на МВР, които предават случая на прокуратурата. 

Проверката за парка, извършвана от „Икономическа полиция“, е приключила, информират от МВР. Мнението на разследващите, е че има данни за извършено престъпление по НК – внесени неверни обстоятелства или изявления в официален документ. Проверката е започнала през есента на 2021 г., по сигнал за извършени закононарушения при изграждането на кейова стена в лесопарк "Росенец". В него е посочено също, че на 2 септември 2016 г. първоначално е  заличено пристанището – имот с идеални части, а на 24 февруари 2020 г. е нанесено в кадастъра като пристанище с нова, по-голяма квадратура от 5 838 кв. м. 

След изискани документи от редица институции, включително и снимков материал, е установено, че към 2016 г. хидротехническото съоръжение е било с площ от 1 029 кв. м, а през 2020 г. на негово място е нанесен нов имот с площ от 5 838 кв. м, с начин на трайно ползване за пристанище с размери и подробно описание в констативен нотариален акт от 18 март 2020 г. При съпоставка на данните е изяснено, че този документ е съставен на база на изготвено експертно конструктивно становище-обследване и анализ на съществуващите строителни конструкции – брегоукрепителни конструкции и защитни съоръжения  и оборудване. На това основание на тях са очертавани границите и дължината на съоръжението. Това дава основание на разследващите да заключат, че в официален документ – констативен нотариален акт  от 18 март 2020 г., умишлено са нанесени неверни обстоятелства на база конструктивното становище, изготвено от 53-годишен инженер от Бургас.

МВР изпращат материалите на прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст