ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата разследва незаконни доставки на дървесина в „Кроношпан“ и „Свилоза“

дървесина

Седем случая на незаконна доставка на дървесина са констатирали в двата най-големи дървопреработвателни завода във великотърновска област. Нарушенията са засечени от Регионалната дирекция по горите в старата столица и Северноцентралното държавно предприятие. Шефът на РДГ инж. Николай Николов уточни, че става дума за „Кроношпан“ във Велико Търново и „Свилоза“ в Свищов. „От 14 януари 2022 г. ежедневно се извършва проверка на постъпващата дървесина в двете предприятия.

При „Кроношпан“ са засечени 5 незаконни доставки, касаещи транспортиране на повече дървесина от тази, която е посочена в съпътстващите превозни билети. Разминаването е от 5 до 15 куб. пространствено количество. При „Свилоза“ случаите са два, като отклоненията са между 12 и 18 куб. пространствено количество“, уточни шефът на РДГ Велико Търново.

Той изтъкна, че тези казуси са предадени на прокуратурата и тя е започнала разследване, уточнява в. Борба.

За отчетения период служители на дирекцията са издали и актове на двата завода за липсата на задължителни GPS устройства за проследяване на превозните средства. „Констатираните нарушения бяха повод за извънредна 24-часова акция в четвъртък срещу петък в „Кроношпан“. В предприятието са влезли за цялата нощ 104 автомобила, като само едно превозно средство е било без устройство за позициониране, няма отклонения в количеството дървесина“, заяви инж. Николов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст