ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Великденският бонус за пенсионерите – от 15 април

пенсионери

От 15 април Националният осигурителен институт ще изплаща допълнителните великденски добавки от 70 лева за всички пенсионери. Редовното плащане на пенсиите е между 7-и и 20-и април. Отново всички възрастни ще получат и COVID добавката от 60 лева.

Продължава и изплащането на компенсацията за над 1 милион възрастни, които през януари получиха по-ниска пенсия, спрямо декември миналата година.

През този месец влизат в сила и новите, по-високи размери на социалните пенсии за инвалидност, според степента на увреждане. 

Всеки пенсионер ще получи допълнителна сума в размер на 70 лева през април 2022 за Великден, съобщи правителствената пресслужба миналата седмица.

Еднократната добавка ще се изплаща независимо от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

В съобщението се посочва, че с правителственото постановление, което е прието неприсъствено, се одобрява допълнителен трансфер в размер на 142 888 760 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 година. И че то е в изпълнение на поетия от министър-председателя Кирил Петков ангажимент да бъде осигурена подкрепа за Великден на българските пенсионери.

На заседанието на правителството миналата седмица премиерът Кирил Петков възложи на финансовия и на социалния министър да изработят пакет великденска подкрепа за най-нуждаещите се.

„Да посрещнат по високите цени на храните заради войната в Украйна, защото е важно да подкрепим хората, когато имат нужда, да посрещнат великденските празници по нормален начин“, заяви премиерът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст