ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Има данни за престъпление при удълбочаването на варненското пристанище

Варненско пристанище

МВР предаде на прокуратурата материалите за удълбочаването на двата канала на варненското пристанище. Изводът на разследващите е, че има данни за престъпление. Те са изпратили документите с мнение за образуване на досъдебно производство.

По случая са събрани и анализирани материали от Агенция „Държавна финансова инспекция“ и други институции. Установено е, че след провеждане на процедурата по възлагане на обществената поръчка за удълбочаване на двата канала за пристанището е сключен договор за изпълнение с еднолично акционерно дружество.

Съгласно подписаното с възложителя споразумение е следвало акционерното дружество да извърши дейностите на свой риск със свои материали и техника.

Независимо от условията на документа и без да има това право обаче дружеството е възложило действията на друго предприятие, а то от своя страна ги е превъзложило на трето дружество.

В хода на проверката е установено, че първоначално избраното дружество не е разполагало с нужния ресурс, а второто е имало малък екип от специалисти. Заключението на разследващите е, че е налице основание за започване на досъдебно производство, допълват от МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст