МВР проверява инцидент с украински студент в Благоевград

полиция

Хвърлена пиратка до майка с две деца и запалена пластмасова седалка на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград по време на футболен мач, е била причината за намесата на полицията и принудителното извеждане на 19-годишен младеж, който по-късно беше транспортиран в областната болница. Заради съмнения за превишени правомощия на полицейските служители областният директор на МВР разпореди незабавна проверка.

Инцидентът е станал по време на футболен мач вчера. Полицаите, отговарящи за реда на стадиона, получили информация за хвърлена от млад мъж пиратка, която паднала пред жена и двете ѝ деца, а след това възпламенила пластмасовата седалка.

Заради неизпълнение на полицейско разпореждане и оказване на съпротива служителите на МВР извели принудително 19-годишния студент в ЮЗУ Володимир Будников, който е бесарабски българин от Украйна. Малко преди инцидента той е бил отличен от кмета на Благоевград като доброволец, участвал в доставянето на хуманитарна помощ  до района на Одеса и превеждането на 31 бежанци до България.

Свидетели на инцидента твърдят, че момчето е било влачено от полицаите и е получило сериозни травми, заради което е транспортирано към болнично заведение. От ръководството на ФК „Пирин“ осъждат остро действията на полицията и настояват за разследване на случая.

Областният директор на МВР в Благоевград Георги Кандев е разпоредил незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст