Осъден за убийство на бизнесдама обжалва присъдата си

пловдив съд

Очаква се Пловдивският апелативен съд да обяви за решаване делото по жалбата на Здравко Дечкин, осъден на 16 г. затвор за убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова.

Жестокото престъпление, замислено като грабеж, е извършено преди 13 години. Тогава Здравко Дечкин бил нает от сина на убитата Георги Балабанов да открадне от майка му ценни документи за наследствените семейни имоти. Наемникът се съгласил и причакал жертвата си пред дома и. Той успял да грабне чантата и с документите вътре, но жената неочаквано оказала яростна съпротива и се развикала за помощ. Тогава нападателят я пронизал с нож и избягал с откраднатото.

Виолета Балабанова, сочена като наследничка на една от най-богатите пловдивски фамилии, почина от раните си след няколко дни, сочи БНР.

35-годишният днес Здравко Дечкин е разкрит случайно десетилетие по-късно след сравняване на неговите пръстови отпечатъци при обикновена проверка за друг инцидент в управляваното от него питейно заведение. Оказало се, че те съвпадат напълно с откритите на мястото на убийството, а самият той е направил пълни самопризнания и през януари миналата година получи осъдителна присъда. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст