Съдят мъж за опит за грабеж

съд пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.С., на 27 г. за това, че в Пловдив, при условията на опасен рецидив, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – метални джанти за автомобил и шевни машини, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини. Престъпление по Наказателния кодекс.

Пострадалият 77-годишен мъж живеел сам в къща в краен квартал в гр. Пловдив. Той си бил закупил ретро автомобил „Волга“. Паркирал колата в двора.

На 12 януари 2022 г. С. С. влязъл в имота. Той познавал собственика. С.С. му казал, че иска да купи ретро колата за 30 лв. Собственикът отвърнал, че може да продаде автомобила за повече пари и го предупредил да си върви. С. С. се ядосал, започнал да удря и блъска пострадалия, повтаряйки, че ще се върне и ще вземе колата. Заплашвал го, че ако откаже ще му се случи нещо лошо. Пострадалият се скрил на втория етаж на къщата, а по-късно и при съседи. Бил много уплашен. Не след дълго С.С. отново се върнал и разбил катинара на входната врата. От двора взел шевни машини, джанти за автомобил, качил ги на колелото и си тръгнал. По-късно е бил установен и задържан от полицията. С.С. е осъждан.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст