ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДБ подкрепя Андрей Гюров за управител на БНБ

Парламент Христо Иванов

Парламентарната група на „Демократична България“ единодушно ще подкрепи кандидатурата на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров за нов управител на Българската народна банка. Това съобщи пред журналисти в Народното събрание председателят на групата Христо Иванов. Според Иванов това е по-правилният подход в подкрепа на управляващата коалиция.

Иванов заяви, че с колегите му не са правили пресмятания дали Андрей Гюров ще събере необходимия брой гласове в пленарната зала, както и че няма решение как ще се гласува за кандидата на "Има такъв народ" Любомир Каримански. Решението за подкрепа на номинацията на „Продължаваме Промяната“ е било взето вчера на заседание на парламентарната група на „Демократична България“.

Председателят на ПГ на ДБ обясни, че и двамата кандидати са се срещали с парламентарната им група. "Ние и с двамата колеги тук в парламента имаме много добро сътрудничество, но смятаме, че трябва да се подкрепи коалицията и това е по-здравият коалиционен подход", посочи той. "Имаме определени притеснения как би минала алтернативната кандидатура и готовността на опозицията да я подкрепи", добави депутатът.

"Имаме отлични впечатления от личните качества на г-н Гюров", посочи Христо Иванов и подчерта, че от ДБ се отнасят с уважение и към двамата кандидати. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст