ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От “Възраждане” излязоха на протест, искат “военен неутралитет”

Протест на партия Възраждане

Партия "Възраждане" организира протест пред сградата на Народното събрание. Партията е категорично против това страната ни да предостави оръжие на Украйна. Протестът е под надслов "Пълен военен неутралитет на България". Демонстрантите искат и оставката правителството, "защото не се справя с кризите, пред които страната ни е изправена". От "Възраждане" обвиняват кабинета в чужди зависимости и в липса на конкретни решения относно повишението на цените у нас. 

На място се виждат и руски знамена, освен българските, както и плакати с буквата "Z" – символ на руските въоръжени сили.

Към протеста се присъединява партия МИР, от която призовават за неутралитет на България в конфликта с Украйна и също се обявяват срещу предоставянето на оръжия на страната ни. Те организират и поход на мира, който се сля с протеста на „Възраждане“ и блокира площада пред Народното събрание.

Протестът на "Възраждане" започна в 12 часа пред сградата на Народното събрание, мерките за сигурност са засилени. Парламентът е обграден с ограждения на полицията.  Автобуси от цялата страна са довели протестиращите. Очаква се демонстрацията да продължи през целия ден.

"В момента единственото нещо, което спира депутатите да гласуват проекта за изпращане на военна помощ на Украйна – този акт на предателство, сте всички вие тук на площада. Истината е, че днес това предложение трябваше да бъде внесено, но те се уплашиха, защото предателите са страхливи, крепят ги единствено чужди сили", каза депутатът и лидер на "Възраждане" Костадин Костадинов. "България не е НАТО, България не е Европейският съюз, България – това сме ние. Националните предатели усещат, че революцията започна. Ние няма да отстъпим, докато отново не започнем да управляваме държавата си", каза още Костадинов, като призова за оставка на правителството и предсрочни избори.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст