Да не се политизира случаят със заплашения магистрат от Спецпрокуратурата

Емил Дечев

Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев призова да не се политизира или злоупотребява със случая със заплашения магистрат от Специализираната прокуратура.

"Призовавам ви да не се политизира конкретният случай. Силно се надяваме да не се злоупотребява с него и да се използва за някакви цели", заяви той.

От изявление по-рано днес на говорителя на главния прокурор Сийка Милева стана ясно, че въпросният прокурор е с охрана от година заради друга заплаха. До миналия септември за защитата на магистрати се грижеше Бюрото за защита към главния прокурор.

След преминаването на структурата към Министерството на правосъдието е била запазена охраната на всички заплашвани магистрати, увери  Дечев.

"Като видът на мерките за защита и охрана не е бил променян, дори за много от тези магистрати самата физическа охрана е останала същата, т.е. служители, които са ги охранявали докато са работели в Бюрото за защита, са преминали на работа в Главна дирекция "Охрана" и са продължили съответно да охраняват тези магистрати", обясни зам.-министърът на правосъдието.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст