ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Премиерът ще участва в Седмия икономически форум в Делфи

Кирил Петков

Премиерът Кирил Петков заминава за Гърция, където ще участва в Седмия икономически форум в Делфи. Тази година събитието се провежда под надслов „Нови реалности“ и ще обхване темите зa глобалното въздействие на пандемията, както и за последствията от войната в Украйна и геополитическите предизвикателства. Във фокуса на дискусиите ще бъдат също въпроси от сферата на международната сигурност, глобалната икономика, климатичните промени и устойчивото развитие, напредъкът на технологиите и бъдещето на Европа. В събота, 9 април, премиерът ще бъде говорител в панелната дискусия, посветена на теми от международния дневен ред, като модератор ще бъде изтъкнатият гръцки журналист Янис Претендерис.

Министър-председателят ще бъде сред представителите на най-високо равнище на форума, в който ще се включат участници от 36 държави. Сред тях са председателят на Европейския парламент Роберта Мецола, заместник-председателите на Европейската комисия Валдис Домбровскис и Маргаритис Схинас, генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Матиас Корман, както и премиерите на редица европейски държави. Домакини на събитието са гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу.

В рамките на визитата си в Делфи Петков ще проведе двустранни срещи. По покана на гръцкия си колега Кириакос Мицотакис, министър-председателят Петков ще участва в неформален обяд с други лидери от региона.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст