ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Инсайт” успя да обедини усилията на четири правителства

Церемонията по откриването на Института за компютърни науки

Днес имаме привилегията да участваме в едно прекрасно събитие, но зад токава събитие винаги стоят хора. "Инсайт" имат визията и могат да променят хода на историята и то не само на една страна, а на цял регион. Исакм да балгодаря на проф. Мартин Вечев за това и за работата, която свърши. 

Това заяви президентът Румен Радев по време на откриването на новосъздадения институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии. 

"Задачата, която са си поставили от "Инсайт", не е лека и изисква обединение на силите на всички институции, учени и обществото. Трябва да го направим, за да може нашите прекрасни учени в Швейцария и по целия свят да вършат част от работата си тук, като по този начин увличат и други млади хора", добави държавният глава. 

Създаването на Център за изкуствен интелект "Инсайт" обединява усилията на много правителства, каза президентът Румен Радев на церемонията по откриването на Центъра за изкуствен интелект, който ще заработи в София:

"Инсайт" постигна, на практика, невъзможното за българската съвременна политическа действителност. Успя да обедини усилията на четири правителства, които постигнаха единство в името на висока национална цел. И много важна приемственост. Ако създадем още няколко такива института, ще имаме и една много по-благотворна политическа среда в България. На добър час!“, каза още Радев.

На церемонията министърът на образованието Николай Денков подчерта важността на Центъра за обучението на младите специалисти и за засилване на обучението в сферата на технологиите.

"Инсайт" ни дава като източник на световно знание, като цел за нашите деца как биха могли да бъдат част от глобалния и водещите сили в света, работейки и учейки в България“, сподели още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст