Льо Пен нямала “таен план” да вади Франция от ЕС

марин льо пен

Френската крайнодясна кандидатка за президент Марин Льо Пен заяви днес, че тя няма "таен план" Франция да напусне ЕС, дори нейните опити да реформира блока да се провалят, предаде Ройтерс.

"Няма таен план", заяви Льо Пен пред радио "Франс ентер". На въпрос дали под нейно ръководство страната би излязла от ЕС, ако всичките опити на Льо Пен за реформа на блока се провалят, тя отговори: "В никакъв случай".

За разлика от президентските избори през 2017 г., в тазгодишната си кампания Льо Пен не изразява желание за напускане на ЕС или еврозоната. Но нейните политически опоненти твърдят, че евроскептичното ядро на партията й остава непроменено.

Бившият държавен глава Никола Саркози обяви, че на втория тур на президентските избори във Франция ще даде гласа си за Еманюел Макрон, тъй като "при сегашното положение на нещата той единствен е в състояние да действа", предаде Франс прес.

Призовавайки за "преданост към ценностите на републиканската десница", в пост във Фейсбук Саркози изтъкна приноса на настоящия президент и "ясната му и недвусмислена европейска ангажираност".

Преди първия тур експрезидентът не подкрепи кандидатката на десницата Валери Пекрес, която в неделя получи едва 4,78% от гласовете.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST