Оръжие за Украйна няма да разклати коалицията

владислав панев

Решението дали да бъдат изпратени оръжия за Украйна няма да разклати управляващата коалиция. Това заяви пред NOVA депутатът от „Демократична България” Владислав Панев.

„Предложението е разпределено на комисии, вероятно ще го гледат тази седмица”, каза Панев. „Можем да помагаме на Украйна по много начини. България може да направи стъпки за няколко месеца, които да са дългосрочно полезни за нас. Бежанците идват с определени умения, които могат да бъдат интегрирани на пазара на труда”, коментира депутатът.

„Очаквам решението да бъде гласувано от парламента и то да упълномощи правителството да помогне с военна помощ на Украйна. Не мисля, че това ще разтури коалицията. Каква ще е военната помощ, зависи от правителството. Там ще се решава”, поясни Панев.

Той коментира и избора на управител на БНБ.

„Дали ще бъде подкрепен г-н Каримански зависи от пленарна зала и основно от опозицията. Дотам стигнахме за съжаление. От ДБ 99% ще гласуваме срещу предложението. Най-явната причина е, че няма съгласие в коалицията по темата”, заяви Панев. „Другата причина е, че г-н Каримански беше част от управителния съвет на банка, която след фалита на КТБ, се представи зле на стрес тестовете”, каза Панев.

 „Очевидно доверието не е на най-високата си точка не само в тази посока, което може би е и за добро, тъй като взаимно се контролираме да не вършим глупости”, каза Панев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST