ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдът ще каже до месец дали арестът на Горанов е законен

Министерски съвет пресконференция за еврозоната Владислав Горанов

До 30 дни Софийският районен съд ще се произнесе дали е било законно задържането на бившия финансов министър Владислав Горанов.

На 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков. Адвокатът Менко Менков внесе жалби срещу задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател. Самият Горанов днес не присъства на заседанието.

Адвокат Станислава Каракушева заяви, че издадената заповед за задържане е изцяло незаконосъобразна.

„На първо място не е налице фактическо основание за издаване на тази заповед. Не е описано времето, мястото, какви действа следва да се извършени с оглед твърдяното престъпление във връзка, с което е издадена тази заповед", посочи тя. 

"На следващо място по делото не са представени абсолютно никакви доказателства, че съществувала опасност г-н Горанов да се укрие или да възпрепятства по някакъв начин извършваните действия по разследването, още повече че към този момент, извършваните действия по разследването са извършвани от некомпетентен орган, което е било ясно както за всички участвали от ГДНП, така и в частност за издателя на оспорваната заповед”, допълни още Каракушева

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст