ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От БСП са готови да ревизират участието си в управлението

Кристиан Вигенин

Ако позицията за това да не даваме военна помощ за Украйна бъде ревизирана, ние сме готови да ревизираме нашето участие в правителството. Това заявяват в декларация от парламентарната група на БСП.

"Преди 50 дни до нас започна война между две от най-големите европейски държави. Последствията – от санкции срещу Русия до военна помощ за Украйна. В условията на реални заплахи за сигурността, енергийните доставки, засилен поток от бежанци правителството предприема действия. Има политически формации, които създават напрежение и чертаят разделителни линии. БСП има ясна политика", посочи зам.-председателят на парламента и депутат от левицата Кристиан Вигенин.

Социалистите призовават да се подходи "държавнически". "Вторачването във военната помощ за Украйна е необяснимо. БСП подкрепя всичко, без доставката на оръжия. В интерес на България е да подхожда предпазливо и умерено. Ако тази позиция бъде ревизирана, ние сме готови да ревизираме нашето участие в правителството. От България не е излязъл нито един куршум за Украйна. Депутат от БСП няма да гласува за такова решение, министър на БСП няма да сложи подписа си под такова нещо. Призоваваме тази тема да бъде свалена от обществения дебат. Има проблеми при приемането на бежанците. В България вече са 80 000. Вече се създава напрежение. След вълната от съпричастност ще настъпи умора. Децата са над 25 000", се казва в декларацията на левицата.

"Трябва да предвидим ефекта на санкциите и контрасанкциите. Неизбежно е инфлацията да расте, социалните проблеми да се задълбочават. Предстоящата актуализация е начин намеренията да бъдат облечени в числа. Призовавам за разум и спокойствие. Точно сега трябва да бъдем преди всичко българи и преди всичко партийци", каза още Вигенин.

По-късно от "Продължаваме промяната" съобщиха, че предложенията за предоставяне на военна помощ няма да бъдат разглеждани днес (13 април) от Комисията по външна политика в парламента, както беше предвидено първоначално. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст