Оставиха в ареста четирима за кражба от строителен обект

арест белезници

Софийски районен съд одобри исканата от Софийска районна прокуратура мярка за неотклонение и задържа под стража четирима мъже, привлечени към наказателна отговорност за кражба на строителни машини.

От строителен обект на ул. „Александър Паскалев“ в София, обвиняемите Г. А., Г. М., Е. С. и Х. И., чрез използването на неустановено до момента техническо средство, повредили дограма на фургон и откраднали от него 2  електрожена, 1 перфоратор с кутия за него и свредла, 1 акумулаторен винтоверт, 1 електрически винтоверт, 2 други винтоверта, 2 големи електрически флекса, 1 бормашина, още 3 флекса, 1 гайковерт, 4 батерии, 2 зарядни устройства и 1 каска. След това се качили на автомобил и избягали от местопроизшествието. Малко по-късно обвиняемите са заловени от полицейски служители.

По случая бе образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 194 и 195 от НК срещу Е.С. и Г.А. При Х.И. и Г.М. престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Съдът прие мотивите на наблюдаващия прокурор, че има реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление.

Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред  Софийски градски съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст