Разследването на Портних за Варненското езеро е по мой сигнал

Борислав Гуцанов

„Това е по мой сигнал от миналата година. Става въпрос за мръсната тръба, която се изливаше във Варненското езеро, без от общината да кажат и дума. Сигналът беше изпратен и до Европейска прокуратура, лично до г-жа Кьовеши. Мотивите ми относно ремонта на тръбата във Варна са как е извършена обществената поръчка, кой и как е направил самата тръба и какъв е ефектът за Варна и туристическия сезон от цялото това нещо. Само за ремонта цената беше около 1 млн.”

Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП и председател на парламентарната Комисия по транспорт Борислав Гуцанов в кулоарите на парламента по повод повдигнатите от Прокуратурата обвинения на кмета на Варна Иван Портних за канализационната тръба под Варненското езеро, с която имаше серия от аварии въпреки дадените големи средства за ремонти.

По думите на социалиста е било необходимо да се смени централната власт, за да се стигне до този момент и да се видят безобразията, които ГЕРБ са сътворили в сектора с обществените поръчки както на местно, така и на национално ниво. Гуцанов определи действията на бившите управляващи в тази насока като абсолютно непрозрачни, а цените на самите обществени поръчки като нереално високи.

„Варна е мой роден град и аз се надявам, че най-после ще се сложи точка на тези безобразия, които се извършват на местно ниво. За жалост през последните няколко години това ставаше и в други общини, където управлява ГЕРБ”, каза още членът на Изпълнителното бюро на БСП.

В заключение Гуцанов бе категоричен, че не са едно, две или три нещата, които във Варна могат да бъдат разследвани от антикорупционната комисия и прокуратурата.

„Ще ви дам за пример Двореца на културата и спорта – нещо, което започна с цена около 7 млн. и завърши с незнайна цена около 16-17 млн. Проходът "Левски" във Варна стигна цена на километър около 50 млн. Това е нереално висока цена”, допълни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст