Борислав Сандов вижда в Нинова жертва на дезинформацията

Борислав Сандов

Нинова е жертва на вълната от дезинформация, която нагнетява тезата, че ако България помогне с оръжие на Украйна, това би я въвлякло във войната. А виждаме, че много страни помагат и това не ги въвлича във войната.

Така вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов коментира в ефира на БНТ категоричния отказ на министъра на икономиката Корнелия Нинова страната ни да предостави оръжие на Украйна. По повод готовността на Нинова да бъде сменена, ако правителството вземе решение да изпрати оръжие в нападнатата държава, Сандов обясни, че управляващата коалиция е разклатена от външни и кадрови въпроси, което не трябва да се случва във време на кризи, през каквито днес страната ни преминава.

"Със сигурност е важно да седнем на масата и да обсъдим въпросите в по-мащабен план. Да анализираме по-добре процесите, да успокоим топката и да намерим пътищата напред, защото сега едно сътресение и една политическа криза със сигурност няма да се отразят добре на държавата. В тази несигурност, е добре да имаме по-стабилна, по-предвидима и по-сигурна среда" – продължи екоминистърът.

Той потвърди тезата на лидера на "Демократична България" Христо Иванов, че едни нови избори биха осигурили поле на руско влияние у нас.

"Възможно е проруски партии да вземат превес на изборите и целия дебат да се измести, като вместо по истинските политики, да има противопоставяне по линия позицията за войната в Украйна. Нови избори със сигурност няма да са от полза за демокрацията. Путин няма как лично да спечели изборите у нас, но ще спечели това, което търси – несигурност в региона" – категоричен бе Сандов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст