Цигулка за 100 000 евро бе намерена до кофа за боклук в Париж

есен париж

В Париж минувач намери цигулка от края на 19 век близо до кофа за боклук, съобщава вестник Ouest-France. Според изданието инструментът е откраднат от 55-годишния музикант от оркестъра на Шанз Елизе Енрико Теде през ноември 2021 г. Цената на цигулката, подписана от известния венециански производител на цигулки Джулио Дегани, е 100 000 евро. „В калъфа беше цигулката ми, малко мръсна. Тя се поразлепи малко, мостът й леко се измести“, сподели цигуларят, цитиран от БНР.

Отбелязва се, че жената, намерила цигулката, е отказала награда и е пожелала да остане анонимна. Тя обаче прие покана за концерт, посветен на 30-годишнината на оркестъра на Шанз-Елизе. То ще се проведе на 15 май.

През 2020 г. картина на стойност 280 000 евро беше намерена в кошче за боклук на летище Дюселдорф. Сюрреалистична картина на френския художник Ив Танги беше оставена на 27 ноември случайно на летището от бизнесмен на път за Израел. Собственикът забравил произведението на изкуството на гишето за регистрация, докато се качвал на полета за Тел Авив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст