Двама полицаи са обвиняеми за искане и приемане на подкуп

Човек с белезници

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност двама полицейски служители за това, че в качеството си на такива поискали и приели дар, за да не извършат действия по служба. За единия от тях престъплението е извършено в условията на продължавано престъпление и касае серия от случаи.

Разследването е образувано в края на месец ноември 2021 година под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура–Варна, по материали на Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР. Работата по случая е възложена на следовател от Окръжния следствен отдел. Специализираната операция по задържането на двамата полицаи се провела на 14 април 2022 година.

В хода на разследването било установено, че в периода от 23 септември 2021 година до 14 април 2022 година Н.Н. (52 г.) повече от веднъж поискал и взел подкуп от граждани като всеки път това било условие, за да не извърши свои служебни задължения и да не ги санкционира за различни нарушения по ЗДвП. Сумите, които вземал, били между 100 лева и 180 лева. На младши-автоконтрольора от ОД МВР – Варна е повдигнато обвинение по НК.

Неговият колега – П.Н. (41 г.), приел сумата от 40 лева, за да не вземе мерки във връзка с нарушение, допуснато от водач на пътя.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо тях.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Н.Н. и П.Н.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст