Различията между Петков и Генчовска за РСМ – повод за оставка

Бойко Борисов

Партия ГЕРБ няма да подкрепи нито едно решение или политика на правителството на Кирил Петков. Това се закани лидерът й и бивш премиер Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти, която проведе днес, 16 април, в Добрич.

Той бе категоричен, че само различията между премиера Петков и външния министър Теодора Генчовска по темата за Република Северна Македония са повод за оставка на правителството.

"Просто сме скандализирани от изявленията на министъра на външните работи вчера. Това във всяка друга ситуация предизвиква падане на правителството. Където и да е по света, защото това е двойна, двойствена и скрита външна политика" – продължи Борисов.

Припомняме, че вчера първият ни дипломат Теодора Генчовска призна, че има разногласия между нейното ведомство и екипа на премиера. По-конкретно тя поясни, че има различия с външнополитическия екип на Кирил Петков по въпроса кога България може да отмени ветото си върху началото на преговори за еврочленството на Северна Македония. Малко по-късно, по повод думите на Генчовска, премиерът Кирил Петков заяви, че всякакво решение по въпроса ще бъде взето от Народното събрание.

По време на партийната среща в Добрич депутатът от ГЕРБ Деница Сачева призова симпатизантите: "Гответе се, скоро ще има избори, обявяваме пълна мобилизация, а на нашите членове и симпатизанти обещаваме пълна победа"

От своя страна колегата й Делян Добрев подчерта: "В цялата страна, във всеки един град – всичко, което е направено, е от ГЕРБ, по времето на ГЕРБ".

Докато депутатите от ГЕРБ и лидерът им се изреждаха на сцената, от уредбата в залата звучеше хитът на Юръп – The final countdown (в превод "Предстартово броене").

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст