Русия: Украйна подготвя “провокация” с избиване на цивилни

руско посолство на русия

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) подготвя поредна чудовищна провокация, за да обвини руските военни в т.н. военни престъпления с масово унищожаване на мирни жители в Одеска област. Това се твърди в извънредно изявление на междуведомствения координационен щаб на Руската Федерация за хуманитарно реагиране в Украйна, цитирано от руското посолство в София.

В изявлението се заявява още:

"В близко време се планира да се преоблече едно от подразделенията на СБУ във формата на руските военни и да се извърши демонстративен разстрел на мирни жители.

Снимки и видео от тази акция с уж "безчинствата на руснаците" за незабавно цинично разпространяване на фейкове ще бъдат публикувани от украински и западни информационни агенции.

Подготвяната се провокация на украинските власти демонстрира безчовечното им отношение към съдбата на мирните граждани на Украйна и свидетелства за пълно пренебрегване на всички норми на морала и международното хуманитарно право.

Предварително предупреждаваме страните от "цивилизования Запад" начело със САЩ за това, че Руската Федерация има оперативна доказателствена база за подготвящите се поредни ужасни престъпления на киевския режим".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST