Европейските страни ще трябва да ни компенсират за санкциите

Вячеслав Володин

Европейските държави трябва да разберат, че във всеки случай ще трябва да компенсират щетите, които са причинили на руската икономика, като налагат незаконни санкции срещу нея. Това мнение изрази днес председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

"Европейските страни трябва да разберат следното. Санкциите срещу Руската федерация са незаконни. Ще се върнем към тази тема и ще разгледаме вредите, които сте нанесли на нашата икономика. Така или иначе ще трябва да я компенсирате. Как и кога, е въпрос на време", отбеляза Володин.

Според него редица европейски страни сега обмислят дали да купуват руски газ за рубли. В същото време някои държави се позовават на решението на Европейския съюз и не възнамеряват да плащат, ако той смята, че подобни действия заобикалят санкциите. "Не си мислете, че сте единствените потребители на руски енергийни ресурси. Нашата страна има къде да ги пренасочи. Още повече, че не сте никакви партньори. Вие постоянно крадете газови резерви, всъщност взимате пари от бюджета на страната ни, което означава от нашите граждани", каза Володин. Освен това, според него, изявленията на редица държави, че в бъдеще ще търсят други доставчици, слагат край на дългосрочните отношения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST