ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Откриха още два масови гроба близо до Киев

Бородянка (АФП)

Полицията в Киевска област съобщи, че два масови гроба са били открити вчера в град Бородянка, северозападно от украинската столица, предаде Асошиейтед прес.

Началникът на областната полиция Андрий Небитов съобщи, че сред "цивилните, убити от руските окупатори", има две жени и един тийнейджър. 

"Искам да подчертая, че тези хора са цивилни. Руската армия преднамерено е разстрелвала цивилни, които не са оказвали никаква съпротива и не са представлявали никаква заплаха", каза Небитов, като допълни, че се вижда, че някои от жертвите са били измъчвани.

Всички тела са транспортирани в морги в региона на Киев за съдебномедицинско изследване.

Повече от 1000 тела на цивилни в момента се намират в моргите в района на Киев, каза пред Франс прес Олга Стефанишина, вицепремиер на Украйна. Тя огласи това на фона на обвинения на Киев към руснаците, че са "избили" стотици цивилни по време на окупацията на района през март.

"Тела на 1020 цивилни, само цивилни, са (в моргите) от целия Киевски район“, каза Стефанишина за АФП в град Бородянка.

След изтеглянето на руските сили от района на Киев в края на март украинските власти откриха стотици тела на мирни граждани, и заедно със Запада обвиняват Русия във "военни престъпления" – нещо, което Москва отрича.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст