ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев и Петков поздравиха Макрон за преизбирането му

Румен Радев

Българският държавен глава Румен Радев поздрави Еманюел Макрон по случай преизбирането му за президент на Френската република. В поздравителния адрес Румен Радев посочва, че изборната победа е красноречиво доказателство за държавническите качества на Еманюел Макрон в момент, когато Европа и светът са изправени пред нови предизвикателства, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

"България високо цени традиционно добрите отношения на приятелство и сътрудничество с Френската република, основани на споделените ни ценности, отличното взаимодействие в рамките на Европейския съюз и НАТО, и общите ни стремежи за изграждането на единна, силна и солидарна Европа", подчертава българският президент. 

Румен Радев изразява увереност, че в период на глобални предизвикателства България и Франция ще продължат да работят заедно за защитата на универсалните човешки права и за постигането на сигурно и перспективно бъдеще за гражданите на двете държави.

Министър-председателят Кирил Петков също поздрави Еманюел Макрон по повод преизбирането му.  "Поздравления за преизбирането Ви за президент на Франция, Еманюел Макрон. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с вас в една по-обединена и по-силна Европа", написа в социалната мрежа Туитър премиерът Петков.

В неделя вечер Френският институт за изследване на общественото мнение (ИФОП) и други водещи социологически агенции потвърдиха данните за победа на Макрон във втория тур на президентските избори над съперничката му Марин Льо Пен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст