Фондът “Ейч Ар Кепитъл” инвестира 150 000 евро в QCOMMERCE

пазари

Инвестиционния фонд “Ейч Ар Кепитъл” АД подписа договор за извършване на инвестиция в размер на 150 000 евро в QCOMMERCE LTD, съобщиха от компанията.

Дружеството е базирано в Кипър и се фокусира в разработката на технологични решения за поръчка и бърза доставка на голямо разнообразие от храни, напитки и други продукти. Компанията е разработила мобилното приложение PopМarket за доставка на хранителни стоки и домакински продукти в рамките на 15 минути.
Инвестицията е осъществена чрез споразумение за предоставяне на конвертируем заем в размер на 150 000 евро за 12 месеца.

Първичното публично предлагане на HR Capital мина с огромен успех през декември, като инвестиционната компания набра близо 1.5 милиона лева на пазара на растеж на "Българска фондова борса" (БФБ) – BEAM. „Инвеститорите подкрепиха HR Capital и чрез нея лидерите на дигиталното бъдеще на България. Пазар beam се утвърждава като катализатор на динамично развиващите се български компании”, отбеляза тогава Маню Моравенов, изпълнителен директор на „БФБ-София“.

"Ейч Ар Кепитъл" е инвестиционна компания, основана от Христо Христов – предприемач, инвеститор и изпълнителен директор на Дарик радио, и Радослав Радев. Дружеството залага на успеха на дигиталната трансформация и дигиталната икономика – български компании и фондове, които създават иновация, технологии и създават визията за едно по-добро бъдеще. 

Припомняме, че в началото на април инвестиционният фонд „Ейч Ар Кепитъл” АД инвестира 250 хил. евро в eBag.bg след като записа нови 730 броя обикновени налични, поименни акции от увеличението на капитала на „Кънвиниънс” АД. По този начин, компанията вече притежава 19.171% от капитала.

През 2022 г. HR Capital спазва стриктно публично обявената си инвестиционната си политика – участие в иновативни технологични компании, както и увеличаване на дела си в най-успешните инвестиции до момента.
Освен новите акции в ebag, в последните месеци компанията инвестира и в OhmniLabs – американска компания, работеща в областта на изкуствения интелект и роботиката, в The Recursive – онлайн медията, промотираща иновативните технологии и стартиращи екосистеми в Югоизточна Европа, в Releva – българската платформа за растеж на операциите по приходи и анализи в областта на електронната търговията, както и в SmartOcto – базирана в Холандия компания за медийни анализи и иновативна AI система за вземане на решения, която работи с над 250 големи медии и новинарски брандове в над 37 страни на пет континента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *