Гражданският съвет към ВСС ще дискутира подслушването, разрешено от закрития спецсъд

Висш съдебен съвет

Гражданският съвет към Висшия съдебен съвет ще проведе свое редовно заседание на 29 април 2022 година (петък) за обсъждане на актуални проблеми, свързани с искането, разрешаването и прилагането на специални разузнавателни средства (СРС), произтичащи от закриването на специализираното наказателно правосъдие в България през тази година. В дискусията ще се включат представители на Специализирания наказателен съд, Специализираната прокуратура и Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства ((НБКСРС)).

Покани за участие са отправени до Главния прокурор на Република България, Комисията по конституционни и правни въпроси към 47-то Народно събрание и представители на медиите.

С акт на Гражданския съвет към ВСС е установено дългосрочно партньорство с НБКСРС, с цел осигуряване на механизъм за гражданско участие във формирането и изпълнението на политиките и мониторинг на правоприлагането в областта на използването и контрола на специални разузнавателни средства в Република България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST