ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Калоян Икономов от ПП ще е в делегацията за Киев

Парламент Калоян Икономов

Зам.-председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Калоян Икономов ще бъде в делегацията, която ще пътува до Киев. "Отиваме по покана на президента Зеленски", каза Икономов пред NOVA. Все още не е ясно дали от БСП ще пратят някого, тъй като левицата е категорично против изпращането на военна помощ за Украйна. Икономов подкрепя изпращането на оръжие за Украйна и в парламента ще гласува "за".

Запитан дали на практика България изнася през американска фирма снаряди за Украйна, Икономов отговори, че това са официални данни, които лесно могат да се проследят. "България изнася оръжия от десетилетия. Къде отиват – това не е нещо, което може да проследи българската страна". посочи депутатът. Попитан дали е възможно това оръжие да стига до Русия, Икономов каза, че всичко е възможно, но според него е "невероятно". "Русия си има достатъчно мощности", добави той.

"Ние не се пазим от политическо решение. Ние управляваме с четворна коалиция, решенията ни трябва да бъдат съгласувани и да минат през пленарна зала. Не е учудващо, че някои неща се случват по-бавно", изтъкна Икономов. Той е категоричен, че сметката, която беше обявена за събиране на средства за подпомагане на Украйна, не е била фалшива в нито един момент.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст