Кулеба благодари за кампанията за набиране на средства за Украйна

Парламент министър на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба комисия по външна политика

Премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си пост на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, който благодари за инициативата на министър-председателя за набиране на средства за Украйна чрез обществена кампания, която Петков обяви вчера.

Кулеба пише, че това  ще помогне на страната му да укрепи отбраната си, а този ход демонстрира истинската българска солидарност с Украйна, която той е почувствал миналата седмица, когато бе приет от премиера в рамките на неговото посещение в България.

"Докато достигнем политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси", написа вчера премиерът Петков в профила си в социалните мрежи. 

"Затова откривам публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство. Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата", допълва той. 

"Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна", казва още Кирил Петков.

Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението", посочва премиерът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *