АмЧам България и Латвия с конференция „Дигитална трансформация, умна инфраструктура, свързаност и сигурност“

Цанко Арабаджиев и Илия Лингорски от ББР влизат в ръководството на Инвестиционен фонд „Три морета“

Днес Американските търговски камари в Латвия и в България ще проведат конференцията „Дигитална трансформация, умна инфраструктура, свързаност и сигурност“ в град Рига, Латвия. Тя е част от събитията, които предшестват Срещата на върха и Бизнес форума на Инициативата „Три морета“, на които е домакин Латвия на 20 и 21 юни тази година. От страна на българската камара ще вземе участие Петър Т. Иванов, главен изпълнителен директор на АмЧам България.

Конференцията се провежда и в партньорство с „Дигитална Полша“ (Digital Poland), най-значимата бизнес-асоциация за цифровизация в страната и с Google.

Фокус на дискусиите ще е провеждането на трансформационни процеси по време на значими геополитически промени в региона „Три морета“. Войната на Русия в Украйна подчерта необходимостта от по-сигурни цифрова инфраструктура, услуги и политики в Европа, както и важността на силното трансатлантическо партньорство, което да подкрепя нашите демокрации.

Инициативата „Три морета“

е регионална икономическа платформа. Тя е създадена, за да запълни съществуващите празнини по отношение на свързаността в енергетиката, транспортна инфраструктура и дигитализацията, както и да насърчи догонването по икономически показали сред страните членки на ЕС и да скрепи трансатлантическите връзки. Предишните срещи на върха на Инициативата "Три морета" се състояха в Хърватия (2016 г.), Полша (2017 г.), Румъния (2018 г.), Словения (2019 г.), Естония (2020 г.) и България (2021 г.).

Американската търговска камара в Латвия

говори от името на около 150 водещи американски и международни компании в Латвия. АмЧам е отдадена да насърчава търговията, инвестициите, партньорството и приятелството между САЩ и Латвия. Тя е форум за бизнес, обмен на знания, контакти и изграждане на политики за своите членове и партньори.

Американската търговска камара в България

(AmCham Bulgaria) е гласът на Трансатлантическата икономика в България вече над 27 години. Тя обединява над 300 американски, мултинационални и български компании с доказана репутация. Камарата членува в обединението на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), партньор е на Търговската камара на САЩ (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон. Подкрепя Инициативата „Три морета“ от 2019 година.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *