ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Южна Корея пренасочва втечнен газ към Европа

мария енерджи кораб танкер втечнен газ

Южна Корея ще пренасочи част от предназначените си за вътрешно потребление доставки на втечнен природен газ (ВПГ) към Европа, за да помогне за облекчаване на енергийната криза, породена в резултат на инвазията в Украйна и последвалите санкции. Това съобщиха в Сеул официални лица, цитирани от Йонхап.

Южнокорейското правителство реши да пренасочи част от своите товари на ВПГ към Европа, тъй като азиатската страна има възможност да окаже подобна подкрепа през пролетния сезон, посочи служител на министерството на търговията, промишлеността и енергетиката. Той отказа да даде подробности за количествата на енергоносителя, които ще бъдат пренасочени към Европа, и кога ще се случи това, но предвидените доставки ще бъде изпратени преди началото на лятото. Не се очаква обаче обемът да бъде много голям.

Вероятно решението е взето по искане на Съединените щати или европейски държави, каза друг представител на южнокорейското министерство.

През февруари Вашингтон поиска от Южна Корея газова подкрепа за Европа, но тогава правителството в Сеул отхвърли тази идея.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст