Румен Радев предупреди за риск от световна война

Румен Радев

Президентът Румен Радев направи обръщение към народа по случай 1 май, който се отбелязва като Ден на труда.

Държавният глава изтъкна, че днешните социални придобивки не са получени даром, а са извоювани с волята и усилията на няколко поколения.

"Войната е най-зловещият враг на труда. Опустошението заличава съзиданието. Граденото с векове изчезва за секунди. Тази година посрещаме празника, докато в сърцето на Европа отекват експлозии…България вече понася косвени щети от тази война в енергетиката и икономиката. Ръстът на цените потапя все повече българи под линията на бедността. Рискът войната да ескалира като общоевропейска и дори световна е реален", предупреди Румен Радев. 

"Има политици, които са готови да направят опасната стъпка – да сложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели. Да не забравяме, че войната е бизнесът на демагозите. Такива има във всяка страна. Чуждият живот – този на обикновените хора е стоката, с която те се разплащат помежду си. Никоя политическа демагогия не трябва и няма правото да залага живота на почтения, работещия човек. В тези времена на изпитания наш човешки дълг е да помагаме на пострадалите от войната", каза президентът.

"Наш дълг също така е да не допуснем въвличането на България във войната", заяви Румен Радев. 

"Като офицер съм посветил живота си в опазването на България", завърши той. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST