Немската DZ Bank е възобновила операциите с руските банки

Пари

Една от големите банкови групи в Германия – DZ Bank AG, е възобновила платежните операции с руските банки след прекъсването от няколко седмици. Това съобщава ТАСС като се позовава на Handelsblatt.

Както разказва членът на управителния съвет на банката Томас Улрих, след започването на спецоперацията в Украйна те са преостановили платежните операции с руски банки за три седмици.

По думите му, те отново са започнали да приемат плащания от Русия, но при условие, че в тях не участват съпричастни към санкциите организации или лица.

Улрих е подчертал, че входящите плащания от Русия са случаи, в които немската компания получава пари от доставки, договорите за които са били сключени преди началото на украинската криза.

Отбелязва се също, че DZ Bank приема плащания от Русия за живеещите в Германия руски пенсионери.

DZ Bank AG е втората по големина банка в Германия по размер на активите и централна институция за около 800 кооперативни банки и техните около 8500 клона. В рамките на фискалната мрежа на Volksbanken Raiffeisnbanken Cooperative, която е една от най-големите организации за финансови услуги  в частния сектор в Германия, DZ Bank функционира както като централна институция, така и като корпоративна и инвестиционна банка.

DZ Bank е акроним на Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank (буквално „Германска централна кооперативна банка“).

Като холдинг DZ Bank Group се определя преди всичко като доставчик на услуги за местни кооперативни банки и техните около 30 милиона клиенти. Групата DZ Bank включва: DVB Bank – банка за финансиране на транспорта; Bausparkasse Schwabisch Hall – строително дружество; DZ HYP – доставчик на финансиране на търговски недвижими имоти; DZ Privatbank Gruppe; R+V Versicherung – застрахователна компания; TeamBank – доставчик на потребителско финансиране; Union Investment Group – дружество за управление на активи; VR лизинг; и различни други специализирани институции.

Банката, със седалище във Франкфурт, поддържа клонове, дъщерни дружества и представителства в ключови финансови центрове и икономически региони по целия свят. DZ Bank разполага и с една от най-значимите колекции от съвременна художествена фотография, която днес включва над 6000 творби на повече от 550 художници.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *