ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Опозиция и коалиция не са в диалог по националните теми

Драгомир Стойнев

Живеем под заплахи, които отдавна надскочиха родните политически караници от последните десетилетия, а в ситуация на заплаха липсва национална цел. Това каза от парламентарната трибуна Драгомир Стойнев, който прочете декларация от името на ПГ на БСП за България в началото на новата сесия на Народното събрание.

В Украйна е налице "конфликт, случващ се под носа ни и прекрояващ толкова стабилно изглеждащото статукво в Европа" след Берлинската стена, отбеляза той.

БСП има ясна позиция по конфликта в Украйна и по формата на помощта – хуманитарна подкрепа, припомни Драгомир Стойнев.

Защо в България "така настървено се караме да доставим ли оръжие или не", вместо да търсим друга тема – мостове и пътища за излизане от конфликта, попита Стойнев.

"България е исторически и стратегически в сърцето на Черноморския регион и това ще бъде така и утре", подчерта той.

"Целта ни не е раздор, а да предотвратим крайностите, на които сме свидетели", посочи Стойнев. Според него "на парче правим политика, която логично ще ни доведе до резултати на парче".

"От една страна е опозицията, от друга страна е коалицията. Опозиция и коалиция не са в диалог по националните теми. Много повече диалог трябва и в смата коалиция", посочи Драгомир Стойнев.

"Опасно е и прекъсването на диалога в "триъгълника на властта", допълни той.

"За БСП тема номер едно е какво ще свърши това Народно събрание и как ще продължи страната напред", каза в заключение Драгомир Стойнев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст