Бойко Борисов нахока президент и управляващи за Гергьовден

Бойко Борисов

"Срам за този парламент, хората са в криза, вчера депутатите 6 часа се питаха как да вземат повече пари на данъкоплатците, срамота е това", каза Бойко Борисов в Пловдив. Той посочи, че не гледа изявите на президента Радев, слуша повече владиците.

"Радев доведе и инсталира това правителство, той няма позиция", каза Борисов.

По думите му президентът е направил така, че хората да се мразят. 

"Нека да слушаме митрополит Николай, който казва, че ни трябва мир, а не войни", призова бившият премиер.

"Няма помощ за Украйна, има кризисен ПР за Кирил Петков, щом вкараха в кризисния ПР и украинския посланик, правете сметка. Уведомил съм за действията му нашите приятели в Украйна, коалицията вече се е разпаднала, единствената брънка в нея е корупцията", заяви още пред журналисти в Пловдив Бойко Борисов. 

"Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко направи кризисен ПР, за да спаси Кирил Петков. Повече няма да го приема в централата на ГЕРБ", заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посети два от храмовете в града за Гергьовден.

Той разгледа новия параклис “Св. Архангели”  до Тунела в Стария град. Новият храм е на мястото на разрушен при строителството на тунела под Джамбазтепе. Старият параклис е носил името на Светите архангели, така ще се казва и сегашният. Първата копка направи преди две години митрополит дядо Николай. 

По-рано Борисов заедно с кмета на Пловдив Здравко Димитров и народни представители от ГЕРБ участваха в литургията в храма "Свети Георги", която бе отслужена от пловдивския митрополит Николай. 

"Молете се за мир! Христос би застанал на страната на Украйна.", каза в словото си митрополит Николай. Той заяви, че моли Бог да пощади децата, майките, старците и всички хора в братоубийствената война, която се води в Украйна. 

Митрополит Николай се обърна към Борисов с благодарност, че не е затворил храмовете по време на пандемията от Ковид-19.

"Бъдете победители и Свети Георги да ни пази, той да е покровител на епархията ни и на Пловдив!", пожела още митрополитът в края на литургията в едноименния храм в града. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST